zaterdag 8 januari 2022

2-daags festival Glazen (T)huis goed van start

Een 2-daags muziekfestival in Leiden, kan dat nu zomaar? Ja, wel als het een livestream is. Zeven uur non-stop live muziek vanuit diverse horeca- en evenementenlocaties. De middag begint al goed met Banda Carumba in de Stadsgehoorzaal/Grand Café Van 't Huis met hun aanstekelijke Latin en raggae.
Het festival heet Glazen (T)huis en er kan gedoneerd worden, de opbrengst gaat deels naar de muzikanten en deels naar de stichting Jeugd en Welzijn. Het tweede uur is voor Wouter Hoek die solo zingt en piano speelt in het nieuwste muziekcafé van Leiden: Bourbon Street.
Het leuke is dat op bijna elke locatie muzikanten optreden die daar wel vaker stonden, zoals de Buskin' Belters bij Estaminet Schommelen. En die zagen we ook al eens bij de Gouden Pet.
Bijna alle Leidse muziekcafés doen vandaag en morgen mee, dus ook Lemmy's waar Pam MacBeth, Ewald Ebing en Brian James een mooie set country-rock neerzetten. Van The Eagles tot Dolly Parton. Genieten!
Vaste gast bij De Uyl van Hoogland is natuurlijk The Local 6 en ook hier zet dit Haagse trio weer een swingende set neer. Het is overigens wel prettig dat dit festival een livestream is, want het is buiten koud, het regent dat het giet, dus alle zeven locaties afgaan was nooit gelukt.
Het laatste café vandaag is het Stadsbrouwhuis waar TheWildcat Tamers weer een aanstekelijke set rock-a-billy laten horen. Prima afsluiting van het kroegenprogramma deze middag/avond, we zijn inmiddels al zes uur bezig met dit Glazen (T)huis festival.
En de eerste dag van het festival wordt in stijl afgesloten bij Gebr. De Nobel door A-Muse. Strakke show met alles erop en eraan, Muse- en festival-waardig!
Dit alles smaakt naar meer en dat kan gelukkig want zondag gaat het gewoon weer verder vanaf 14.00 uur via het Glazen (T)huis. En er is al flink gedoneerd voor de muzikanten en stichting Jeugd en Welzijn, maar daar kan morgen altijd nog wel wat meer bij. Kijken, luisteren en doneren dus!

LINKS:
Banda Carumba
Stadsgehoorzaal
Wouter Hoek
Bourbon Street
Buskin' Belters
Estaminet Schommelen
Ewald Ebing
Pam MacBeth
Brian James
Lemmy's Bier- & Whiskycafé
The Local 6
De Uyl van Hoogland
The Wildcat Tamers
Stadsbrouwhuis
A-Muse
Gebr. De Nobel
Glazen (T)huis


Geen opmerkingen: