zaterdag 6 november 2021

Veel variatie bij derde voorronde Nobel Award

Maar voor het zover is gaan we eerst even kijken bij De Resistor, de nieuwe muziekzaal met eetcafé in de Vrijplaats aan de Middelstegracht. Er zijn al wat proefoptredens geweest, maar vanavond is de echte opening. En het moet gezegd worden, het is een prachtige plek geworden. Prima eetcafé met prachtige bar, fantastische muziekzaal en een mooie bovenverdieping. Klasse!
Muzikale opener is Port of Call die solo op die verdieping speelt, altijd mooi en beneden in het café ook uitstekend te horen. Zou graag nog wat langer zijn gebleven, maar pinnen aan de bar is nog niet mogelijk en de derde voorronde van de Nobel Award wacht aan de overkant bij de Q-Bus. Volgende week is hier in de Resistor de vierde voorronde, dan maar genoeg cash meenemen.
Goed, de Nobel Award dus in het Muziekhuis van BplusC, de Q-Bus dus (blijf eens van die namen af, de Q-Bus is een begrip in én buiten Leiden evenals de Vrijplaats). Maar dit terzijde, de eerste band is Kangaroo Dynasty, een echte festivalband. Zag ze al eerder in 2009 op Schollenpop, een prima band zonder capsones, maar niet onderscheidend genoeg en behalve de zanger/gitarist erg statisch.
Meer dynamiek zit er in The Cruz, Rock-a-Billy met veel power. Het is 20 minuten genieten van een band die continue de vaart erin houd. Na afloop blijken ze ook nog eens de publieksprijs te winnen en gaan door naar de halve finale.
Rum for Breakfast valt dan weer een beetje uit de toon, lekker laid-back, maar pas bij het laatste nummer gaan ze helemaal los. Veel gehoord: hun sound check was het beste.
Vierde act is Erik Reino met een set prima electropop en een orgineel geluid. Veel Britpop invloeden van Genesis tot New Order en een heerlijk energiek optreden.
Last but not least is Zuster Zonnebloem aan de beurt. Of die naam een garantie is voor een internationale carriere is nog maar de vraag, maar de muziek is prima. Losjes gebaseerd op sixties blues en pop en wat een uitstekende band! Opvallend overigens dat dit de enige groep was vanavond met een vrouw in de gelederen. Prima zangeres overigens en mag van de jury terecht door naar de finale!

LINKS:

Geen opmerkingen: