dinsdag 21 januari 2020

Opwarmen voor de kroegentocht

De dinsdag is de rustigste dag van De Leidse blues- en jazzweek, maar wel een mooie opwarmer voor de kroegentocht morgen. Met het Hot Club Quartet bij Meneer Jansen begint de avond goed met Tim Kerssies (accordeon) Jan den Boer (bas), Evgenios Siktas (gitaar) en Jair Stunt (gitaar) is het heerlijk swingen geblazen à la Django Reinhardt.
Bij De Uyl van Hoogland is het andere koek met groovy jazz door bassist Cedric Glans & friends. Als dat dan onder andere Tijn Koenen (drums), Ruud de Vries (sax en zang) en Karel Boehlee (toetsen) zijn kan de avond al niet meer stuk.
De volgorde is helemaal goed. want het spannendste concert van vanavond wordt gegeven in De Twee Spieghels door gitarist Olivier Van Niekerk die voor deze gelegenheid Jens Meijer (drums), Adrián Bifano (gitaar) en David Macchione (bas) heeft meegenomen. Bijzondere combinatie met twee gitaren, maar het pakt uitstekend uit. We zagen vanavond drie totaal verschillende optredens, allemaal goed. Dat belooft wat voor de kroegentocht morgen!

LINKS:
Tim Kerssies
Jan den Boer
Jair Stunt
Meneer Jansen
Tijn Koenen
Ruud de Vries
De Uyl van Hoogland
Olivier van Niekerk
Jens Meijer
Adrián Bifano
David Macchione
Leidse Blues- en Jazzweek

Geen opmerkingen: