zondag 24 november 2019

Drukke muzikale zondag in Leiden

Het is een lange zondag vandaag, we beginnen met de Etsy markt bij Scheltema, vervolgens een verjaardagsfeestje, een finissage bij Galerie Zône (alles nog zonder muziek) om vervolgens neer te strijken bij Belgisch Biercafé Olivier voor een Tribute to Nat King Cole. Prachtig gedaan door Tom van der Zaal (sax), Tijs Koenen (drums), Mattheus Nikolajevski (bas) en Toine Scholten (gitaar en zang). En niet alleen Nat King Cole, ook andere jazzstandards uit die tijd komen voorbij.
Dan even langs bij Velvet waar Matt Winson de presentatie van hun tweede plaat nog eens dunnetjes overdoen. Mooie nieuwe plaat, die niet moeiteloos voortbouwt op de vorige, maar duidelijk een band die groei laat horen.
Vervolgens naar De Twee Spieghels voor Kyriacos Kesta's band. mooi en gevarieerd spel met gitarist Dani Font, drummer David Puime, zangeres Kakia Fesa en saxofonist Marios Charalambous. Zagen we hier al vaker, is altijd een genoegen en tijdens hun geweldige uitvoering van Billy Preston's You Are So Beautiful was het in De Twee Spieghels doodstil, een magisch moment!
Dan naar huis om een hapje te eten, maar de muziek blijft lokken, dus tenslotte nog even naar 't Praethuys voor de wekelijkse portie Men in Blues. Met Chris Koenen op zang en op zijn nieuwe gitaar, verrassend Sven Rozier op drums, Aad van Pijlen op bas en zang en Arto Boyadjian op zang, gitaar en toetsen. Prima afsluiting van een heerlijke en drukke dag!

LINKS:
Tom van der Zaal
Tijn Koenen
Mattheus Nikolajevski
Toine Scholten
Belgisch Biercafe Olivier
Matt Winson
Velvet
Kyriacos Kesta
Dani Font
David Puime
Kakia Fesa
Marios Charalambous
De Twee Spieghels
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: