donderdag 14 november 2019

Alle varianten van het levenslied

Vandaag de voorronde van het Leids Festival van het Levenslied, de twaalfde editie alweer. In Café De Keyzer opent Danny Zuijderwijk met een kwartiertje meezingers en gevoelig eigen werk.
Nick Bal is de tweede kandidaat, de enige hier vanavond met een eigen instrument. Dat is een enorme pré, maar het repertoire is dan weer iets te voorspelbaar. Er zijn vanavond 13 kandidaten die allemaal doorgaan naar de finale in de Leidse Schouwburg op 30 november.
R&B, de derde act, zijn Ruud (De Slechte Band) en Bianca Chofour en die maken er een meezing spektakel van. Jammer dat de eis van minstens één eigen nummer dit jaar vervallen is. De voorronde overigens bepaalt alleen de volgorde in de finale en de top drie mag een extra nummer doen.
Maarten de Kruijff munt uit in zowel uitvoering als entertainment, en weet precies de juiste snaar te raken. Eindigt dus in de top 3.
Barry van Straten is een echte levensgenieter en straalt dat ook uit. Maar het levenslied is niet altijd feest. Bij Barry wel.
En dan komen de zangeressen aan de beurt. Eerst Kiki Blokx uit Zevenbergen die overtuigd met een prachtige stem en zeer verrassend repertoire! Helaas haalt ze niet de top drie, maar in principe kan iedereen de finale winnen. Of de publieksprijs natuurlijk.
De slotact hier is Christa Kerdijk, haalde in 2017 de tweede plaats in de finale en pakt het café met het nummer Mexico helmaal in. Mag dan ook een extra nummer doen in de finale in de Schouwburg op 30 november.
Het was een heel gezellige avond waarbij vooral Kiki Blokx (mij) aangenaam verraste.
In Café Van Hout zag Leidse Glibber dezelfde artiesten met niet helemaal hetzelfde repertoire.

LINKS:
Danny Zuijderwijk
Nick Bal
Barry van Straten
Kiki Blokx
Christa Kerdijk
De Keyzer
Leids Festival van het Levenslied

Geen opmerkingen: