zondag 15 september 2019

Leiden weer vol met muziek vandaag

Het zijn de Open Monumentendagen dit weekend en vandaag gaan we op bezoek bij het Theater Imperium. Niet vanwege het gebouw zelf, ben er vroeger vaak genoeg geweest, maar vanwege het feit dat mijn vader (Kees Visser) zo'n 25 jaar lang een drijvende kracht achter het theater was. Leuk om te zien dat hij nog steeds (hij overleed in 1994) niet vergeten is bij de Imperiumleden, ondanks dat de jongere leden hem nooit gekend hebben, en er is zelfs een Kees Visserprijs voor de beste productie van het jaar. Op deze foto uit 1974 speelt hij een hoofdrol in het stuk Huis Clos (Met Gesloten Deuren) van Sartre, toen nog in het oude Micro-theater Imperium aan de Vestestraat.
 
Terug naar de muziek, want op de binnenplaats van het theater staat het koor De Raadsvogels meerstemmig a-capella te zingen. Het plezier straalt er van af.
Veel tijd voor de monumenten hebben we helaas niet vandaag, want er is nog een opening van een tentoonstelling bij Dende en het afscheidsfeestje voor Marjo Heemskerk bij Lemmy's. Het is er een drukte van belang en de feestvreugde wordt verhoogd door een aantal leuke sets van Henk van Alphen (Mean Machine).
En omdat het zulk mooi weer is daarna ook nog naar de binnentuin van Belgisch Biercafé Olivier voor het maandelijkse optreden van bassiste Simone Mens, vandaag samen met haar neef Michiel Mens op Hammondorgel. Heerlijk ontspannen optreden en voor het eerst (volgens mij) een optreden van Simone waar beide muzikanten ook zingen. Iets midder jazzy dan gebruikelijk, maar een goede blues is ook niet te versmaden. Het is me het dagje wel!

LINKS:
De Raadsvogels
Imperium Theater
Open Monumentendagen
Henk van Alphen
Lemmy's
Simone Mens
Belgisch Biercafe Olivier

1 opmerking:

langemar zei

Leuk weetje over je vader, Peter! En wat kun jij veel aan op één dag 😉. Groetjes, Marja