donderdag 5 september 2019

Gevarieerde 3voor12 Leiden clubavond

De zevende 3voor12 Leiden clubavond opent verrassend met de Leidse band Out of Skin. Die zagen we al vaker natuurlijk met zanger/gitarist Wouter Mol en harpiste Maartje Gilissen (die nu ook veel meer tijd met drums en elektronica doorbrengt), maar de oorspronkelijke violiste van de band heeft plaats gemaakt voor Michiel de Haan met beats, bas en elektro. Het is even wennen, maar voor een eerste optreden in deze bezetting helemaal niet slecht. Jammer alleen dat de subtiele klanken van gitaar, zang en harp iets teveel worden overstemd door de bas en drums.
Bij de volgende bands is het geluid stukken beter, de Americana van Folvo komt helemaal tot zijn recht. Prachtig samenspel en prachtige samenzang door dit vijftal uit Amsterdam. Vergelijkingen met Calexico of Green on Red waren dan ook niet van de lucht. En als je bij een solo nummer de hele zaal echt muisstil krijgt heb je ook wel iets in je mars!
Derde en laatste band vanavond is Reino uit Haarlem. Lekker dansbare muziek, leuke rauwe indie-punk. Zou het best wel eens goed kunnen gaan doen op het festivalcircuit in 2020.
Al met al een interessante avond met een hoop potentieel. Leidse Glibber was er ook bij en hier kun je ook nog wat van de muziek horen. En hier alvast een (foto)verslagje van 3voor12 Leiden zelf.

LINKS:
Out of Skin
Folvo
Reino
3voor12 Leiden
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: