zaterdag 13 april 2019

Mooi tweede lustrum Record Store Day in Leiden

Het is weer Record Store Day vandaag, voor de tiende keer in Nederland. Behalve allerlei bijzondere (her)uitgaves op vinyl zijn er ook veel instores bij Plato en Velvet in Leiden. Om te beginnen bij Plato de Psycho surfpop van YĪN YĪN, zijn we gelijk helemaal wakker. Perfect begin van de middag!
Mitch Rivers is een singer-songwriter die we al vaker in Leiden zagen. Hier bij Plato speelt hij solo. Niks mis mee, maar met band is het allemaal net iets boeiender. Ondertussen wel dubbel lp gescoord van Janis Joplin's optreden op Woodstock in 1969.
Tim Akkerman & The Ivy League hebben een plaat afgeleverd met prima
Powerballads die ze hier bij Velvet flink laten horen.
Downtown District, winnaars van de Nobel Award 2018, spelen recht voor zijn raap punk en zoals ze zelf zeggen voor het eerst niet met een biertje op. Want na het schandalige optreden van de gemeente Leiden vorig jaar mag er geen alcohol meer worden geschonken bij Record Store Day in Velvet. Eeuwig zonde!
Voor de alcohol dan tenslotte nog maar even naar De Twee Spieghels voor het Bas van Andel Kwartet. Met Luka van de Pol (sax), Pascal Janssen (trompet) en David Macchione (bas) spelen ze een hele mooie set Jazz standards. Leuke muziekdag weer vandaag in Leiden!

LINKS:
YĪN YĪN
Mitch Rivers
Plato
Tim Akkerman
Downtown District
Velvet
Luka van de Pol
Bas van Andel
Pascal Janssen
David Macchione
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: