woensdag 6 maart 2019

Tweede voorronde Leiden Jazz Award compleet anders

De tweede voorronde van de Leiden Jazz Award 2019 lijkt in niets op de eerste. Het begint gelijk goed met drummer Martin Hafizi die samen met Thomas Maasz (piano) en Johannes Fend (bas) een set experimentele improvisatie fusion laten horen. Technisch erg goed, maar erg introvert. Shoegazing heet dat in de popmuziek.
Dat laatste kan niet gezegd worden van de Finse zangeres/trompettiste Kirsi Harju die Scandinavische folk mixt met indie pop op een jazz basis. Samen met Aurora Hentunen (piano), Jonathan Nagel (bas) en Yoad Korach (drums) maakt ze er een boeiend, maar niet altijd loepzuiver optreden van.
Na de pauze speelt pianist Lorenzo Vitolo en set met experimentele jazz, een jazzy bluesje en zelfs een beetje klassiek. Een mooie afwisseling van stijlen en technieken en de goede presentatie maakt het extra boeiend. Met Ju Min Park (bas) en Georgios Potamianos (drums) een regelrechte kanshebber.
Laatste kandidaat is hoboiste Maripepa Contreras, deed vorig jaar ook al mee en haalde toen de finale. Heel toegankelijke jazz, beter nog dan vorig jaar met zelfs een vleugje flamenco op het eind. Met Adrian Mancada (piano), Pedro Ivo Ferreira (bas) en Nick Thessalonifeks (drums) maakt ze er een mooi optreden van, technisch beter dan vorig jaar, inhoudelijk min of meer hetzelfde.
De keuze is weer moeilijk, maar de jury stuurt Martin Hafizi en Lorenzo Vitolo door naar de finale op zondagmiddag 17 maart, ook weer in de Stadsgehoorzaal, maar dan één verdieping hoger in de Breezaal.

LINKS:
Martin Hafizi
Kirsi Harju
Lorenzo Vitolo
Maripepa Contreras
Leiden Jazz Award
Stadsgehoorzaal

Geen opmerkingen: