woensdag 20 februari 2019

Lastige keuzes bij eerste voorronde Leiden Jazz Award

De eerste voorronde van de Leiden Jazz Award gaan vanavond weer van start. Alba Careta Arnaus (trompet en zang) opent de avond met een mix van jazz en Catalaanse volksmuziek. Samen met Egor Doubay (sax), 
Adrian Moncada (piano), Jort Terwijn (bas) en Joao Guerra (drums) zet ze een orginele, maar niet helemaal foutloze (zenuwen?) set neer in de foyer van de Stadsgehoorzaal.
De volgende deelnemer is pianist Tristan Schnidt die eigenlijk met zijn trio zou komen, door ziekte van zijn bassist én drummer wordt het een solo improvisatie optreden. Doet hij erg goed met een mix van jazz, blues, klassiek en zelfs een stukje boogie woogie, maar het is natuurlijk niet het optreden waar hij weken voor geoefend heeft.
Derde kandidaat is saxofonist Elias Lapia die met Federica Lorusso (piano), Michele Pazzini (drums) en Alessio Calore (bas) en voortreffelijke en strakke set neerzetten. Een hechte band met uitstekende muzikanten met een geweldig swingend doch niet echt verrassend repertoire.
Tenslotte is er pianist Alexandre Lesage die met John Wolter (drums) en Wolf van Gemert (bas) ook een voortreffelijk optreden neerzetten. Alexandre heeft een verleden als zowel popgitarist en klassiek pianist en dat is allemaal prachtig terug te horen in zijn muziek.
Moeilijke keuze voor de jury, want het niveau ligt wederom hoog en de meningen van het publiek zijn tijdens het juryberaad ook verre van eenstemmig. Uiteindelijk gaat Alexandre Lesage door naar de finale op 17 maart in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal, samen met Alba Careta Arnaus. Maar eerst is er nog de tweede voorronde op woensdag 6 maart aanstaande.

LINKS:
Alba Careta Arnaus
Tristan Schmidt
Elias Lapia
Alexandre Lesage
Leiden Jazz Award
Stadsgehoorzaal

Geen opmerkingen: