zondag 10 februari 2019

Een zondag vol zangeressen

Vandaag is voor de tweede keer Gluren bij de Buren in Leiden neergestreken en omdat het ons vorig jaar goed is bevallen hebben we ook dit jaar onze huiskamer ter beschikking gesteld. Je kunt zelf een artiest voorstellen (of zelfs zélf optreden) maar wij laten ons graag verrassen en krijgen Lily Kiara over de vloer, een Amsterdamse singer-songwriter en danseres. Vandaag zingt en speelt ze mooie, vaak droevige of melancholische liedjes en bij elk nummer heeft ze wel een verhaal. Dat ze vandaag in Leiden speelt is omdat Amsterdam geen Gluren bij de Buren heeft en omdat ze het concept van huiskamerconcerten zo leuk vindt heeft ze zich voor Leiden opgegeven, de stad waar ze 30 jaar geleden een tijdje kunstgeschiedenis studeerde. Een aangename verrassing en hele prettige ontmoeting.
Het nadeel van meedoen aan Gluren bij de Buren is dat je niet de kans krijgt om andere optredens te bezoeken. Maar als we op het eind van de dag de fooienpot gaan afgegeven in een andere huiskamer krijgen we toch nog een hartverscheurende toegift van Linda Tulen die haar nummer Borderline Healthy nogmaals te gehore brengt.
Na een overheerlijke avondmaaltijd bij Fratelli's is het wekelijkse optreden van Men in Blues in 't Praethuys een voor de hand liggende afsluiting. Met voorwaar een zangeres, Maaike, en haar vader Onno op gitaar en zang. Geen zware blues vanavond, maar meer lichtvoetige country-blues. Het sluit een geslaagd weekend weer mooi af!

LINKS:
Lily Kiara
Linda Tulen
Gluren Bij De Buren
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: