donderdag 25 oktober 2018

Popronde Leiden 2018: Klein, mooi, maar geen uitschieters

Het is weer Popronde vandaag in Leiden en de aftrap wordt gegeven door de Leidse band  Sunday At Eight bij Meneer Jansen. Al vaker gezien, maar ze worden iedere keer beter.
De officiële start is om 8 uur bij Plato met Tape Toy. Amsterdamse band met wat Leidse roots: Wesley (ex Cannonball Johnsons). Prettige opening met prima en stevige indierock.
Volgende act is Anemone uit Rotterdam in 't Praethuys. Prima sixties pop met geweldige psychedelische soundscapes!
In de Waag blijkt het programma omgegooid en waar we Bourbon Avenue verwachtten krijgen we Eline Mann met twee achtergrondzangeressen en een drummer die mooie liedjes zingen. Mooi en klein, maar in de drukke en rumoerige Waag komen ze niet helemaal tot hun recht.
Op weg naar 't Praethuys komen we langs het Stadsbrouwhuis waar vanavond, los van de Popronde, ook live muziek is. Heyn, Martijn en de Graafmachine zijn eigenlijk gewoon Bald as Love maar dan met ander repertoire dan dat van Jimi Hendrix.
Leuk hoor, maar tijdens de Popronde horen we toch liever bands met eigen muziek, zoals The Ten Bells, een lekker vette bluesband in 't Praethuys.
Tenslotte nog even terug naar de Waag voor de Subterranean Street Society. Een stevig gitaartrio dat het rumoer in de Waag wél makkelijk overstemd.
We hebben het idee dat er dit jaar in Leiden minder speellocaties zijn dan in voorgaande jaren, de afstanden tussen de podia zijn ook groter en zodoende maar slechts vijf van de twaalf daarvan bezocht. Wat we zagen was zonder meer mooi, met Anemone als positieve uitschieter. Echte verrassingen zoals in het verleden Birth of Joy, So What, Rats on Rafts, The Spinshots, Einfach Kurt en vorig jaar nog Pip Blom en The Irrational Library zaten er nu niet bij.

LINKS:
Sunday at Eight
Meneer Jansen
Tape Toy
Plato
Anemone
Eline Mann
Stadsbrouwhuis
The Ten Bells
't Praethuys
Subterranean Street Society
Waag
Popronde

Geen opmerkingen: