zondag 28 oktober 2018

Bijzondere combinaties

We beginnen de zondagmiddag gelijk goed met de opening van de tentoonstelling van Piet Franzen (v/h Sidac Studio) in ARS. Afwisselend draagt hij voor uit zijn nieuwe boek en op een fluitsignaal speelt de band Motosolo een stukje. Totdat er weer gefloten wordt. Bijzondere opening met mooie verhalen en bijzondere improvisatie punk-jazz.
In Grand Café De Burcht wacht ons een andere bijzondere combinatie: Nico Dijkshoorn vertelt, leest, speelt en zingt en doet dat afgewisseld door en soms samen met het Floris van Kappeyne trio, met Tijs Klaasen (bas) en Wouter Kühne (drums). Dat levert een leuk verhaal over jazz op, een heerlijke imitatie van Al Jarreau, mooie anekdotes over Joop Zoetemelk en het Hammondorgel en een gezongen eerbetoon aan de afgelopen week overleden Tony Joe White, waar Nico ooit een Nederlandse tekst bij maakte.
Ten slotte sluiten we de middag af in De Twee Spieghels voor een optreden van zangeres Esther von Haze en bassist Reindert Kragt. Oók een bijzondere combinatie. Esther zagen we al eerder met haar eigen band of met Mateusz Pulawski, Reindert natuurlijk met Kruidkoek. Hier spelen ze een mix van jazz en pop en dat bevalt uitstekend. Een bijzondere combinatie die uitstekend uitpakt!
En het grappige is dat ik ruim vier jaar geleden in de Roode Bioscoop in Amsterdam bij een dubbelconcert was met eerst het Floris Kappeyne trio en daarna Esther van Hees met haar band. Met als bassist Reindert Kragt. En zo valt alles weer op zijn plaats. Het was een mooie zondag met bijzondere combinaties.

LINKS:
Piet Franzen
Motosolo
ARS
Nico Dijkshoorn
Floris Kappeyne
Tijs Klaassen
Grandcafe De Burcht
Esther von Haze
Reindert Kragt
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: