zondag 10 december 2017

Het gaat muzikaal weer alle kanten op vandaag in Leiden

Het belooft een afwisselend programma te worden vandaag en het begint al in De Twee Spieghels met het Broken Circuits Quartet. Gonçalo Oliveira-gitaar, João Sousa-drums, Bjorn Vandenneucker-bas en Tomás Boto-altsax winden er geen doekjes om. Niet altijd even toegankelijk, wel altijd vituoos!

Ruim anderhalf jaar geleden presenteerde The Stream hun theatershow Past Perfect, vanavond in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal is de grote finale. Barbara, Madeleine en Eva, oftewel Mrs. Darcy, spelen het eerste half uur vol met klassieke muziek en tot slot nog een nummer van Jan Stroomer.
Vervolgens is het woord aan The Stream met hun theatershow van de cd MMXV met voornamelijk eigen nummers, maar ook een paar covers: God Only Knows en 50 Ways to Leave Your Lover. Het verhaal is hetzelfde gebleven, de muziek ook, maar alles klinkt alsof ze het al vele malen gespeeld hebben en dat is ook zo. En de premierezenuwen zijn er ook niet meer.
Tot slot nog twee nieuwe nummers van de volgende cd die alweer in de maak is met een belangrijke rol voor de strijkers van Mrs. Darcy en....
....dans van Rosa Allessie, interessante samenwerkingen weer! Boeiende avond weer ook al is twee-en-een-half uur best lang.
Op de terugweg naar huis nog even een korte tussenstop bij 't Praethuys voor de Men in Blues, met vanavond weer eens Aad van Pijlen op de bas, altijd fijn!

LINKS:
Broken Circuits Quartet
De Twee Spieghels
Mrs. Darcy
The Stream
Rosa Allessie
Stadsgehoorzaal
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: