vrijdag 22 december 2017

Afwisselende avond met super afsluiting

Ja het is weer zover: de eindejaarsuitzending van Cultuur071 op Sleutelstad live opgenomen en dit keer vanuit de foyer van Theater Ins Blau. Vooraf draait Platen vullen Gaatjes toepasselijke muziek.
De presentatoren Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok ontvangen in deze drukstbezochte uitzending veel gasten waaronder Mirjam Hensgens van Theater Ins Blau die iets verteld over de programmering aldaar in 2018.
Ook Kevin Jolly van theatergroep Oeloek is erbij en vertelt over zijn nieuwste productie Droeftoeters die op 17 mei in Ins Blau te zien is.
Maar naast plaatjes en praatjes is er ook veel ruimte voor live muziek, Jan Stroomer speelt een kerst gerelateerd nummer van Ben Folds.
En Sunday At Eight laat ruim van zich horen. Misschien wel een goede kandidaat voor de volgende Beatles Meet hier in Leiden.
En het blijken dan ook nog eens multi instrumentalisten te zijn, die sax is wel een échte toevoeging! Zondag 28 januari presenteren ze hun eerste ep bij Gebr. de Nobel.
En cultuur gaat muzikaal alle kanten op, dus ook plaats voor het Hardkoor dat verrast met klassieke kerst en sinterklaasmuziek!  Mooie en afwisselende avond die op 23 én 30 december terug te horen is op Sleutelstad radio en daarna nog via de site. Na afloop van de opnames is er nog meer live muziek tijdens de after-party, maar daar is helaas geen tijd voor, we moeten snel wat eten en door naar Gebr. de Nobel.
Want daar speelt Celine Cairo haar laatste concert in een lange reeks met het inmiddels net één jaar oude eerste album Free Fall. En het is een prachtig concert met veel variatie tussen stevige pop en ingetogen singer-songwriter materiaal, maar het vormt wel één geheel. Naast bijna het hele nieuwe album spelen ze tussendoor ook nog de tweede ep Follow, met prachtige nieuwe arrangementen, echt een aanwinst.
De band bestaat vanavond uit Sander de Bie (toetsen), Bram Doreleijers (drums), Mart Jeninga (toetsen/elektronica) en Benjamin Rheinländer (bas) en dat jaar samenspelen (nou ja, Mart was er al vanaf het begin af aan bij, zag hem al met Celine in 2012 op de jazzdag in Rotterdam) is wel te horen. Heel mooi, heel hecht en dan die geweldige stem van Celine, het gaat nooit vervelen en blijft iedere keer weer verrassen en boeien.
En zoals gezegd, de sfeer variëerd van intiem tot stevig, maar de toegift, Before I Let You Go, met alleen maar gitaren naast de zang, roept wel weer herinneringen op aan het prachtige concert dat Celine in 2013 op het Klooster Podium in Noordwijk gaf, zó intiem, zó perfect, we hopen haar nog heel vaak (liefst hier in Leiden) te zien!

LINKS:
Sleutelstad
Theater Ins Blau
Plaatjes vullen Gaatjes
Jan Stroomer
Sunday at Eight
Hardkoor
Celine Cairo
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: