zondag 20 augustus 2017

Klein maar fijn

Inmiddels alweer voor de vierde keer een Biggg Smallbandsfestival in (en inmiddels om) de Leidse Pieterswijk. Want het begint al bij de Waag met het Cuban Latin Trio Caney. Een soort mini Buena Vista Social Club, maar door de kleine bezetting soms wat minder in balans. Toch een mooie opwarmer.
Door de flinke afmetingen van de Gin-Tonic in de Waag halen we het volgende geplande optreden van het Haags Saxofoon Kwartet niet, wel het optreden van Karel Boehlee en Merel Koman bij ARS. Een bijzondere combinatie van een jazz pianist en een pop zangeres.
Een andere bijzondere combinatie vinden we bij Sijthoff op het terras, Marise & Monsieur Mec (oftewel Ewald Ebing) die een set Franse chansons neerzetten. Niet perfect, maar wel onderhoudend. Klein maar fijn.
Ons slotoptreden van het Biggg Smallbandsfestival is op een onverwacht mooie plek in een tuin achter de Steenschuur. En gelijk ook het beste optreden van vanmiddag door de band Zosja. Vaker gezien, maar altijd weer een genoegen!
Na afloop nog even naar De Twee Spieghels voor een optreden van Q4, de voormalige band van saxofonist Bob Rigter. Die is onlangs overleden, maar vandaag speelt zijn zoon Simon Rigter mee en het klinkt als vanouds en geweldig!

LINKS:
Merel Koman
Zosja
Biggg
Q4
Simon Rigter
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: