zondag 9 april 2017

Nieuw en oud

Vorig jaar stonden ze al tijdens het jubileum van Velvet op de Leidse Koornbrug, nu zijn ze terug voor een instore optreden bij datzelfde Velvet. Mister and Mississippi heeft onlangs hun derde album uitgebracht, Mirage, en speelt hiervan een aantal nummers in 'lichte' bezetting. Het is niet meer de vrolijke indie-folk van een aantal jaren geleden, vorig jaar konden de nieuwe nummers nog niet écht overtuigen, maar nu het nieuwe album uit is klinkt het ook gelijk veel boeiender. Ook eens goed naar de nieuwe teksten luisteren, Mister and Mississippi blijft je pakken!
Ondanks het mooie weer toch vervolgens naar De Twee Spieghels, niet voor jazz vandaag, maar voor onvervalste Americana van Arto Boyadjian (zang en gitaar) en het Baer Traa trio (Baer op zang, gitaar en piano, Daan van Kasteren op drums en Jeroen van der Ley op bas). De beste muziek uit de jaren 70, van Steve Miller tot J.J. Cale en als toegift nog Let's Dance van David Bowie (dat is dan jaren 80), ondanks het zomerse weer wordt het steeds drukker in de Spieghels en op het eind wordt er zelfs flink gedanst. Goede muziek en prima gezelschap!
 
Het is laat geworden in De Twee Spieghels, dus na een snelle avondmaaltijd bijna gelijk door naar 't Praethuys voor het wekelijkse optreden van Men in Blues. Nóg meer jaren 70 Americana, maar dat gaat nooit vervelen. Nog meer goede muziek en nog meer goed gezelschap!

LINKS:
Mister and Mississippi
Velvet
Arto Boyadjian
Baer Traa
De Twee Spieghels
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: