zondag 2 april 2017

DADA en de Blues

Ter gelegenheid van het feit dat 100 jaar geleden De Stijl werd opgericht door Theo van Doesburg in Leiden, zijn er dit jaar allerlei tentoonstellingen, voorstellingen en publicaties alhier. Zoals het eerste stripboek van beeldend kunstenaar Barthel Brussee, 'DADA in Leiden', over de voorstelling van Theo van Doesburg, Vilmos Huszàr, Nelly van Moorsel en Kurt Schwitters, begin 1923 in de Leidse Schouwburg..
Na de officiële presentatie van de strip bij Boekhandel De Kler door uitgeverij De Muze volgen er DADA-achtig optredens waarbij Barthel Brussee gedichten van o.a. Kurt Schwitters voordraagt, Hanneke Bolt een pianostuk speelt dat Nelly van Doesburg toen ook speelde en gaan Haasnoot en Van Kempen helemaal los als DADA-istisch muziekduo. Zelden zo'n afwisselende en boeiende boekpresentatie meegemaakt!
Na al dit enigzins geestverruimende en licht intellectuele geweld is er niets beter dan een optreden van de Men in Blues in 't Praethuys om weer helemaal met beide voeten terug op de grond te komen. Een zondag vól contrasten!

LINKS:
Barthel Brussee
De Muze
De Kler
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: