vrijdag 17 maart 2017

Rumoerig avondje

De tweede dag van het RGB Festival kent twee evenementen vandaag, blues met de Chris Bergson Band in de Q-Bus en Funked Up XL in Scheltema. Voor het laatste gekozen en het begint goed met een optreden van de Leidse hiphopband Kunst & Beatwerk. Sinds de vorige keer aangevuld met een zangeres en dat is een prima aanvulling, vaak op de achtergrond en soms prominent aanwezig voegt het echt een extra dimensie toe!
Niet Leids, maar wel een sterke band met Leiden hebben Bruce James en Bella Black, kortweg James & Black. Samen met Arto Boyadjian op bas and Koen Mertens op drums maken ze er weer een funky-soul show van, met allemaal eigen nummers. Altijd goed om ze hier weer eens te zien!
Er zijn twee podia/twee zalen en de grote zaal is soms net iets te groot, de kleine soms net iets te klein. Zeker bij de cd presentatie van Chet Vamp, de nieuwe band van Xander van Dijk. Voor het eerst gezien in kleine bezetting tijdens de eindejaarsuitzending van Cultuur071 op Sleutelstad radio in de Stadsgehoorzaal, hier voor het eerst op volle sterkte. Naarmate het drukker wordt, wordt er ook steeds meer gepraat door het publiek, dwars door of over de muziek heen, dus in het overvolle kleine zaaltje is de muziek slecht te volgen en dat is jammer.
En ook bij het volgende optreden van de last-minute ingevlogen Zitakula (vanwege de zieke zanger van de geplande band Upsessions) voert het publiek de boventoon. Jammer want dit is weer een reuze leuke Afro-band en daar kan je heerlijk naar luisteren of op dansen, praten kan altijd nog, toch?
Je komt voor de muziek, praten kan ook bij de bar bijvoorbeeld, maar als de muziek door het 'gezellige' geklets bijna niet meer te volgen is haak ik af, jammer voor de laatste twee bands.....

LINKS:
Kunst & Beatwerk
James & Black
Chet Vamp
Zitakula
Scheltema
Funked Up
RGB festival

Geen opmerkingen: