woensdag 18 januari 2017

Drukke kroegentocht

Op de derde dag van de Leidse Blues- en Jazzweek is er natuurlijk weer de kroegentocht met meer dan dertig optredens in de hele binnenstad. En die is als altijd behoorlijk populair. In De Twee Spieghels is er bijna geen doorkomen aan bij de nieuwe band van Bart Wirtz, vorig jaar al gezien bij Velvet, hier imponeren ze nogmaals met hun elektro-fusion. Geweldige muziek dus, maar iets te drinken bestellen blijkt echt onmogelijk.
Datzelfde geldt dus bij De Uyl van Hoogland, waar The Gumbo Kings hun tweede optreden ooit doen. Geweldige swampy New Orleans blues van Marc Jansen en Boy Vielvoye. Maar ik begin nu echt dorst te krijgen.
En bij Jantje van Leiden zijn ze nog aan het opbouwen, dus pas bij Wielinga eindelijk wat te drinken bij de Men in Blues. Altijd goed en iedere week te zien op zondagavond in 't Praethuys. Donderdag overigens weer in een heel andere bezetting in De Twee Spieghels.
Het tochtje langs de Nieuwe Rijn voert ook langs Einstein met de funky soul van Project Temporarily.
En langs Dende waar de Acousticurls ook weer hun funky covers spelen.
Om tenslotte te eindigen bij de vette blues van de Fatman Bluesband in 't Praethuys. Een mooie afsluiting van een (meer dan) goed bezochte kroegentocht!

LINKS:
Bart Wirtz
De Twee Spieghels
De Uyl van Hoogland
Men in Blues
Wielinga
Einstein
Acousticurls
Dende
Fatman Bluesband
't Praethuys
Blues- en Jazzweek Leiden

Geen opmerkingen: