dinsdag 17 januari 2017

Alvast een kleine kroegentocht

De kroegentocht van de Leidse Blues- en Jazzweek is pas morgen maar in de zogenaamde 'Jazzwijk' is vanavond al een klein voorproefje te vinden. Te beginnen in De Twee Spieghels waar de French Connection eindelijk weer eens optreedt. Met Frans Heemskerk op toetsen, Mark Stoop op drums en Jeroen Vierdag op bas klinkt het weer als vanouds!
In de eerste pauze even een uitstapje gemaakt naar De Uyl van Hoogland waar de coverband The Big Swingers spelen. En het swingt behoorlijk, met veel pop en een klein beetje swing, maar de French Connection lonkt al snel weer.
Tijdens de tweede pauze even kijken bij Meneer Jansen waar het Christos Yerolatsitis trio speelt. Doen zoals altijd hun gebruikelijke bop repertoire, net zoals vorig jaar overigens toen deze zelfde groep nog het Francesco Amenta Electric Trio heette. Zal wel iets met de repertoirekeus te maken hebben. Hoe dan ook, met Stathis Elio op bas, Christos op toetsen en Francesco op sax klinkt het weer prima!
Dan snel nog naar De Twee Spieghels voor de laatste set van de French Connection. Is toch echt wel het hoogtepunt van deze tweede dag van de Leidse Blues- en Jazzweek!

LINKS:
Frans Heemskerk
Mark Stoop
Jeroen Vierdag
De Twee Spieghels
The Big Swingers
De Uyl van Hoogland
Christos Yerolatsitis
Francesco Amenta
Stathis Elio
Meneer Jansen
Blues- en Jazzweek Leiden

Geen opmerkingen: