woensdag 14 april 2010

Mooie, intieme avond met Krista Detor


De Amerikaanse singer/songwriter en toetsenist Krista Detor is op toernee door Engeland, Duitsland en Nederland, voor het eerst stond ze in Leiden in de Q-bus, met dank aan Hans van Polanen. De muziek is goed in het gehoorliggende Folk/Americana en bestond op een nummer na geheel uit eigen composities.

Partner en producer David Weber speelt gitaar en zingt achtergrondvocalen. Het publiek was niet in hele grote getale naar de Q-bus gekomen, maar de sfeer was uitstekend en de band kon dat waarderen en maakte er echt wat moois van.

Bassist Mike Lindauer maakte het trio compleet, en ook hij zong af en toe mee. De sfeer was heel intiem, het contact tussen Krista en het publiek heel direct. Ook de politiek werd niet geschuwd, dat hoort nu eenmaal bij Amerikaanse folkmuzikanten. En hoewel Amerikanen doorgaans niets van Nederlandse politiek weten, wist ze toch haarscherp de overeenkomsten tussen Sarah Palin en Wilders te duiden.

Behalve dat ze zong en toetsen speelde deed ze ook nog twee nummers op accordeon, waaronder een nummer dat niet van haarzelf was, maar ontstaan tijdens een BBC-project The Darwin Songhouse, waarin acht songwriters in zeven dagen liedjes schreven ter gelegenheid van de 200ste geboortedag van Darwin.
Het was een mooie avond, een open haard had er niet bij misstaan. Maar de zaal was goed, de muziek uitstekend en de sfeer perfect.

LINKS:
Krista Detor
Q-bus

Geen opmerkingen: