zaterdag 24 april 2010

Hete middag in en om het Burchtplein


We waren natuurlijk op het verkeerde been gezet door de organisatie, dus toen we om 2 uur op het Stadhuisplein aankwamen geen Fanfare van de 1e Liefdesnacht, maar een van de drie groepen van K&G. Ook fanfare en zeker niet slecht, maar niet het spektakel dat we van Liefdesnacht verwachtten.

De Fanfare van de 1e Liefdesnacht zou eerst optreden op het Stadhuisplein om vervolgens lopend en spelend naar het Burchtplein te gaan voor de rest van hun optreden. Snel naar het Burchtplein dus en inderdaad stond een bont gezelschap daar al te spelen.

In een opvallende geel/groen/roze outfit speelden zij muziek uit alle windstreken. Begon het optreden nog wat stijfjes, al snel lieten zij zich helemaal gaan. Het terras dat het Burchtplein eigenlijk is, was op deze zomerse dag in april helemaal vol. Zon en muziek, wat wil je nog meer.

Na de eerste set volgde een korte pauze, waarna het gezelschap al spelend door de Leidse binnenstad trok om om 4 uur weer te eindigen op het Burchtplein. Een aangename verrassing deze fanfare uit Amsterdam.

Ondertussen was het podium opgezet voor het Bart Wirtz Quartet, dat aan toer bezig is ter promotie van de nieuwste cd Prologue. Van het quartet dat op deze cd speelt was maar de helft aanwezig, drummer Makki van Engelen en toetsenman Kino Haitsma waren waardige vervangers.

En natuurlijk waren Bart Wirtz op altsax en Jeroen Vierdag op bas helemaal op dreef. Maar dat hadden we ook niet anders verwacht van deze grootheden van de Nederlandse jazz. Na een set van maar liefst anderhalf uur was het afgelopen met het goede leven op het Burchtplein. Twee uitstekende optredens, met veel speelplezier, zorgden voor een hete Hot House middag, die nog een staartje gaat krijgen in de Tuinzaal van De Burcht vanavond.

LINKS:
K&G
Fanfare van de 1e Liefdesnacht
Bart Wirtz
Hot House

Geen opmerkingen: