donderdag 3 oktober 2024

Daverend slot 3 october viering

Na de 3 october optocht, die we op de Breestraat bekeken, nog even langs 't Praethuys waar coverband Dice zich laat horen, maar door de drukte niet gezien verder. Wel staat al vast de we voor de muziek vandaag niet verder hoeven te gaan dan 't Praethuys omdat daar toch de verrassendste bands spelen. Te beginnen op het eind van de middag de altijd weer prima Wildcat Tamers met hun aanstekelijke rock 'n' roll.
Dan is het de beurt aan de nieuwe Leidse band Antje Krook, met sinds kort een nieuwe drummer. Of het daar aan ligt of dat de band lekker in ontwikkeling is (of beide) weet ik niet in elk geval krijgt de band steeds meer een eigen geluid en is niet meer een veredelde Doe Maar kloon. Hoop ze nog vaak te kunnen zien!
Het hoogtepunt van de avond was bij voorbaat al Ska-D-Lite met misschien wel hun écht allerlaatste optreden. En ze maken het helemaal waar, zijn helemaal op dreef, spelen de sterren van de hemel. Het plein staat inmiddels zó vol dat er geen behoorlijke foto valt te nemen. Gelukkig is alles wel overal prima te horen.
En zó druk was het dus bij 't Praethuys, het hele plein staat vol met een uitbundig, kolkend en swingend publiek dat de twee sets Ska-D-Lite helemaal meevieren. Zonder meer het muzikale hoogtepunt van deze 3 october!
En hoe sluit je zo'n avond dan af bij 't Praethuys? Met De Nachtelijke Escapades natuurlijk! Uitstekende mix van hiphop, funk, jazz en rock, gespeeld met een tomeloze energie. En ook hier weer volle bak, geweldige afsluiting van deze 3 october!

LINKS:
Wildcat Tamers
Antje Krook
Ska-D-Lite
De Nachtelijke Escapades
't Praethuys
3 october

Geen opmerkingen: