donderdag 18 januari 2024

Nog een kroegentochtje

Hoewel de officiële kroegentocht van de Leidse Blues- en Jazzweek gisteren was, kon er vandaag toch ook nog een rondgang langs diverse muzikale cafés gemaakt worden. Allereerst De Twee Spieghels voor Boris van der Lek en de Mensheid. Geweldig optreden met min of meer bekende jazzklassiekers door pianist Mark van der Feen, drummer Danny Kegel, saxofonist Boris van der Lek en bassist Simone Mens. Altijd weer een feest!
Dan naar De Burcht waar de Peter Beets Electric Band speelt met Tim Hennekes op drums, Steven Zwanink op bas en bijgestaan door zanger/saxofonist Lo van Gorp met als onverwachte toevoeging Sven Figee op het Hammondorgel. Een meer dan aangename verrassing!
Tenslotte nog even naar 't Praethuys voor Tim Eijmaal (vaste gitarist van Sven Figee) samen met drummer Daniel van Dalen en gitarist Lucas Meijers. Maar één nummer gehoord, door de weeks moet de muziek hier al om elf uur stoppen, en dat is jammer van deze 'duelling guitars'. Al met al een mooie avond met uitstekende muziek!

LINKS:
Boris van der Lek
Simone Mens
Mark van der Feen
Danny Kegel
De Twee Spieghels
Peter Beets
Lo van Gorp
Sven Figee
De Burcht
Lucas Meijers
Daniel van Dalen
't Praethuys
Leidse Blues- en Jazzweek

Geen opmerkingen: