donderdag 14 september 2023

Popronde Leiden klein maar fijn

Klein: tien podia, 19 optredens, de Popronde is er in Leiden de laatste jaren niet groter op geworden. Maar het begint gelijk met een knallend optreden van Toto Boroto in 't Praethuys. Lekkere garagerock!
Even verderop in De Wakende Haan speelt Astronaut. Zonder zijn band maar solo. Dat is enerzijds jammer, anderzijds toont het de kracht van de nummers van Pelle Bast. Geweldige Nederlandstalige singer-songwriter met veel gevoel voor humor. En hij weet de kroeg van het begin tot het eind muisstil te krijgen!
Nog geen 100 meter terug en je bent bij The Grenare waar There You Go speelt. Eerst een stukje solo gitaar en zang, dan de hele band. Heerlijke indie rock en ook hier valt op dat het grootste deel van het publiek luistert of staat te dansen!
Dan terug naar De Wakende Haan voor indie singer-songwriter Maryn Charlie die speelt zonder haar vaste band, maar met een gitarist, die dan weer niet haar vaste gitarist is. Toch klinkt het helemaal geweldig en ook nu is de Haan weer muisstil!
Opvallend is dat alle optredens tot nu toe bijna naadloos op elkaar aansluiten en ook NOHMI is nog maar net begonnen in The Grenare. Het jazzquintet rond pianiste Miran Noh met een inval bassist, Daniel Clason op trompet, Auke de Vries op drums en Claudio Jr De Rosa (winnaar van de Leiden Jazz Award 2015) op sax. Mooie afsluiting (want morgen weer héél vroeg op) van een heerlijke Popronde in Leiden met eigenlijk drie uur lang non-stop en alleen maar uitstekende muziek. Fijn!

Geen opmerkingen: