zondag 5 februari 2023

Gluren bij de Buren Leiden op zijn best

Voor de zesde keer vindt Gluren bij de Buren in Leiden plaats, en voor de zesde keer zijn we weer 'host'. In onze woonkamer aan de Koddesteeg ontvangen we deze keer Len&Mar, aangevuld met Rob van Berlo op percussie. Ervaren muzikanten die we al vaker zagen, Len&Mar spelen regelmatig in De Leidse Lente of op Unplugged avonden, Rob vaak gezien met Johnny Bruce Muller, overal en nergens, maar vooral buiten. (En met z'n drieën vorige week nog op Sleutelstad)
Ze spelen een mooie mix van eigen nummers en min of meer bekende covers, van Rickie Lee Jones (Chuck E. is in Love) tot Tom Waits (Temptation) en het publiek klapt en zingt hier en daar vrolijk mee. Ze spelen drie sets van 30 minuten en hebben daarvoor ook drie setlists gemaakt, professioneel en duidelijk.
En het publiek geniet volop van de tweestemmige zang, gitaar en percussie, er wordt ademloos toegeluisterd, af en toe geparticipeerd en het terechte applaus blijft niet uit. Het is nog nooit zo druk geweest in onze huiskamer, de eerste twee sets zit het al vol, bij de laatste set moet het publiek uitwijken naar de trap of zelfs blijven staan, voor ons als hosts rest alleen nog een staplaats in de keuken. Niet erg, blij dat het weer zo'n succes is deze zondagmiddag.
Het nadeel van 'host' zijn is dat je geen andere acts kunt afgaan, maar gelukkig heeft 3voor12Leiden nog elf andere optredens bezocht.
Dat het ook heel anders had kunnen uitpakken lezen we maandagochtend in het Leidsch Dagblad, wat een treurig stukje en wat een kille foto's, wij troffen het gelukkig beter. 

LINKS:
Len&Mar
Rob van Berlo
Gluren bij de Buren

1 opmerking:

Rob zei

Dank voor de fijne ontvangst Peter en Pink. Ik mag ook voor Len&Mar spreken als ik zeg dat we er van hebben genoten.