vrijdag 25 september 2020

Jimi prima gecoverd

Het had eigenlijk al een week geleden moeten geburen, maar toen was er een concert in de Stadsgehoorzaal en dan is er geen ruimte voor muziek in Grand Café Van 't Huis in Leiden. Vandaar dus dat de Jimi Hendrix tributeavond precies 50 jaar en 1 week na diens overlijden plaatsvindt. Maakt niet uit, het is volle bak bij deze avond van Leidse Geluiden met de band Bald as Love.
Ze openen met wat minder bekende nummers van Jimi, maar al snel volgen klassiekers als The Wind Cries Mary, Red House en Hey Joe. Dan al laten gitarist/zanger Heyn Linger, drummer Martijn Groen en bassist Joost van der Graaf horen dat ze dit repertoire uitstekend beheersen. Doen ze al sinds 2004, maar meestal op festivals, vanavond echt eens goed kunnen luisteren. Dat is dan weer het voordeel van zo'n 'all seated' concert.
Na de pauze gaat het nog verder met nummers als Crosstown Traffic, All Along The Watchtower, Castles Made Of Sand, Voodoo Child, Machine Gun en Purple Haze. En stuk voor stuk prima versies, met als uitsmijters Blue Suede Shoes, Spanish Castle Magic en Johnny B. Goode. Ruim twee uur geboeid zitten luisteren, met een nadruk op het bluesrock repertoire van Jimi Hendrix. Het (veel geringere) experimentele en jazzy repertoire kwam duidelijk minder aan bod, maar past ook niet zo bij deze band.
Hopelijk komen ze nog eens terug, je krijgt er nooit genoeg van!

LINKS:

Geen opmerkingen: