vrijdag 23 december 2016

Cultuur071 knallend het jaar uit

Zoals ieder jaar wordt de laatste uitzending van het Sleutelstadprogramma Cultuur071 live op genomen op de vrijdag vóór kerst. Vandaag voor de tweede maal in de foyer van de Stadsgehoorzaal aan de Breestraat. Met veel gepraat en flink wat live muziek zoals Jan Stroomer hier solo achter de piano.
De nieuwe band van Xander van Dijk heet Chet Vamp en liet ook een paar nummers horen. Xander blijft natuurlijk een singer-songwriter, maar met deze band in kleine bezetting klinkt het toch voller, zou wel eens een prima indie-popband kunnen worden. Tussen de live muziek en gesprekjes door is er de muzikale invulling van Plaatjes vullen Gaatjes met ouderwets vinyl.
In januari startte het Leids Eerste Ukelele Kollectief (LEUK) bij de Meet&Greet, vanmiddag is hun eerste radio optreden. Ze spelen drie nummers, Da Doo Ron Ron, These Boots Are Made for Walkin' en het speciaal voor deze uitzending ingestudeerde Santa Claus is Coming to Town. En dat klinkt indrukwekkend, 12 ukelele's bij elkaar!
Na deze knallende muzikale afsluiting van het cultuurjaar 2016 is er tenslotte nog een gedicht van stadsdichter Wouter Ydema. Leidse Glibber was er natuurlijk bij en maakte er dus ook een verslag (mét filmpjes) van. De hele uitzending is terug te luisteren op Sleutelstad.

LINKS:
Jan Stroomer
Xander van Dijk
Plaatjes vullen Gaatjes
Sleutelstad

Geen opmerkingen: