zondag 28 februari 2010

Bevlogen optreden zonder echte verrassingen


Het is een beproefde formule, het Rein de Graaff trio op (Europese) toer met een Amerikaanse gastmuzikant. Het repertoire bestaat uit meer en minder bekende nummers uit de voornamelijk Amerikaanse bebop met solo's voor iedereen, maar vooral voor de gastmuzikant. Het trio zorgt verder voor de uitstekende en degelijke basis.

Ook op deze middag ging het zo, ware het niet dat er nu zelfs twee gasten waren. Allereerst Grant Stewart, een geweldenaar op de tenorsax. De tuinzaal van de Burcht was zo goed als vol en het publiek genoot van twee degelijke sets van elk een uur.

Tweede gast was Jesse van Ruller op gitaar, geen onbekende want die zien we wel vaker. Ook hij was goed op dreef met mooie improvisaties. Het was de derde keer dat we het Rein de Graaff trio zagen, vorige keer met Sonny Fortune en daarvoor met Frank Morgan, dus we wisten wat ons te wachten stond en daar voldeed het ook aan. Prima muzikanten, lekker op dreef en met veel plezier spelend zonder dat er nu echte verrassende of vernieuwende dingen gebeurde. Maar dat is ook niet de opzet van deze optredens.

LINKS:
Jesse van Ruller
Grant Stewart
De Burcht

Geen opmerkingen: