zaterdag 20 april 2024

Van alles wat tijdens Record Store Day

Record Store Day is een dag van (luxe) re-releases, nooit eerder uitgebrachte (live) opnames, alles op vinyl, en gelukkig héél veel live optredens. In Leiden om te beginnen Tim Knol en Nico Dijkshoorn bij Velvet. Al vaker gezien, maar altijd boeiend met om te beginnen een flinke dosis Dylan, heerlijke teksten van Nico en als afsluiter The Weight van The Band. Dan kan de dag al niet meer stuk, net zo als ruim tien jaar geleden in de Lakenhal toen ze dit laatste nummer ook samen speelden.
De rest van de dag is voor Plato, gewoon omdat die zaak om de hoek is. Allereerst Aidan & The Wild met Dési Ducrot die samen een ep gemaakt hebben, Banyan Tree, en die hier laten horen. Een mooi en ingetogen optreden.
Daarna gaat het er bij Plato stevig aan toe met eerst de Magnetic Spacemen uit Zwolle. Heerlijke mix van surf-, punk- en garagerock!
Echt hard wordt het bij het Rotterdamse trio Texoprint (voorheen Kalaallit Nunaat). Noiserock van de bovenste plank en ook voor de deur van Plato in de Vrouwensteeg goed te volgen.
Laatste optreden op deze Record Store Day bij Plato is het Haagse kwartet Half Cab. Stevige punk dat een uitstekende afsluiter is van een dag die ingetogen begon, maar later helemaal losging. Record Store Day is nu eenmaal een dag die van alle muzikale markten thuis is!

LINKS:
Tim Knol
Nico Dijkshoorn
Aidan & The Wild
Dési Ducrot
Magnetic Spacemen
Texoprint
Half Cab
Velvet
Plato
Record Store Day

Geen opmerkingen: