vrijdag 5 april 2024

Ska-D-Lite gaat nooit vervelen

Ska-D-Lite is een begrip in Leiden (en vér daarbuiten), maar zijn eigenlijk al ruim tien jaar niet meer actief. We zagen ze nog in 2016 bij een éénmalig optreden in de Nobel ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van Plato Leiden. Maar als de dochter van de drummer gaat trouwen en niets liever wil dan Ska-D-Lite op haar trouwfeest is de band snel overstag. Dus oefenen maar weer, dat gaat gesmeerd en ja, één optreden als resultaat is eigenlijk zonde. Dus snel de Nobel gevraagd en vanavond staan ze er dan in een uitverkochte grote zaal.
En het wordt een onvergetelijk concert, het staat als een huis, klinkt als een klok, alsof ze nooit zijn weggeweest. Het repertoire is weliswaar voorspelbaar, het is wat het is, ska van de bovenste plank, maar dat is ook precies wat het moet zijn en waar het publiek voor is gekomen. De elf mannen spelen bijna twee uur lang de sterren van de ska-hemel met zowel covers als eigen nummers en na afloop gaat het publiek niet gelijk naar huis, het blijft massaal nahangen, een soort reunie van Ska-D-Lite fans.
Er zijn nog twee kansen om Ska-D-Lite live te zien: op 19 juli op de Zwarte Cross (maar dat is inmiddels uitverkocht) en op 3 october bij 't Praethuys. Gaat dat zien, misschien wel de laatste kans!

LINKS:
Ska-D-Lite
Nobel
Interview (23 maart) met Willem en Marcel van Ska-D-Lite bij Sleutelstad Cultuur

Geen opmerkingen: