zaterdag 6 april 2024

Heerlijk avondje FunkedUp

FunkedUp is alweer aan zijn drieëndertigste editie toe en in de kleine zaal opent Judith Wassenaar, niet als duo zoals op Leiden Live onlangs, maar voor het eerst met een complete band. Misschien nog geen perfect optreden, het moet nog groeien, maar wel lekkere R&B.
Nieuw zijn de FunkedUp Freshers, jonge muzikanten van 13 tot en met 27 jaar die in de foyer van De Nobel een mooi podium krijgen. Veelal gelegenheidsformaties voor schoolfeesten en zo, met flink wat covers. Goed dat ze hier kunnen optreden voor een groter publiek.
Vervolgens in de grote zaal treed Cavolo Nero aan. Interessante mix van afrobeats en psychedelische pop. Heerlijke zomerse festival band!
Zuid Amerikaanse ritmes, funk en surf is wat de kersverse band Kalima laat horen. Die wil je graag nog eens terugzien in Leiden, in de omgeving en in het hele land.
Eén van de hoogtepunten van de avond had Babs moeten zijn met haar vlijmscherpe teksten en groovende hiphop beats. Maar drums en bas zijn zó overheersend dat de teksten niet meer te verstaan zijn. Gemiste kans.
Gus Walker daarentegen maakt het wel weer helemaal waar in de kleine zaal met zijn combinatie van reggae en hiphop. Voortgekomen uit de Destructive Penguins is dit er het logische en perfecte vervolg van!
De laatse FunkedUp Freshers zijn Salamander die het niveau van schoolband allang voorbij zijn. Swingt heerlijk en die hoop je nog wel eens terug te zien.
Afsluiter en hoogtepunt van de avond is Broken Brass. Al bijna tien jaar niet meer gezien, maar nog altijd even swingend als toen met een mooie mix van New Orleans R&B en funk. Uitstekende afsluiter van deze FunkedUp!
Leidse Glibber had het druk maar was er ook.

LINKS:

Geen opmerkingen: