donderdag 3 september 2020

Grote diversiteit bij Jazz in de Kamer

Het had eigenlijk al een half jaar geleden moeten plaatsvinden, maar corona gooide op het laaste moment roet in het eten. Maar het is de organisatie van Jazz in de Kamer gelukt om vandaag alsnog de zesde editie neer te zetten, met de complete originele line-up. Alleen zijn bijna alle huiskamers vervangen door wat ruimere gelegenheden, zodat er goed afstand kan worden gehouden.
De route die wij hadden uitgekozen bespaard ons een hoop gewandel door de regenachtige donderdagavond, want alle optredens zijn in zaaltjes van het Pesthuis, tijdelijk De Buurt 1.5. We beginnen de avond met het altijd swingende Frank Montis Trio met Rolf Delfos op sax en Pim Dros op drums. Prima binnenkomer en de band heeft er zin in, zet gewoon een set van 45 minuten neer!
Daarna door naar Esther van Hees die samen met Jeroen van Vliet op piano en Miguel Boelens op sax nummers van haar cd Gelukkig Zijn spelen. Kenden de cd natuurlijk al wel (zie deze recensie), maar het is mooi om te horen dat de muziek nóg intenser is geworden. Ronduit prachtig, zonder meer hoogtepunt van de avond!
Het derde en laatste optreden is weer heel wat anders met Pieter de Mast (sax en dwarsfluit) en Bert van den Brink (accordeon). Mooi, ingetogen en met veel passie (en plezier) gespeeld. En hoewel de intieme huiskamers node gemist werden, was het toch weer een prima editie van Jazz in de Kamer!

Geen opmerkingen: