donderdag 9 juli 2020

Prima Jazz Jam Sessie bij Van 't Huis door Leidse Geluiden

Het is nog mondjesmaat, maar langzaam aan keert er een beetje live muziek terug in Leiden. Vanavond is er een jamsessie met Frans Heemskerk op piano, Cedric Glans op bas, Kurt Schwab op sax en Sven Rozier op drums. Ze spelen in Grand Café Van 't Huis een set jazz standards met een flinke dosis Charlie Parker erin.
Donderdagavond is voorlopig de vaste plek voor Leidse Geluiden, een collectief van Leidse (jazz)muzikanten opgezet door Cedric Glans en Sven Rozier, bij deze opening horen we allemaal muzikanten die de komende tijd met hun eigen groepen komen optreden. De tweede set begint met Ewald Ebing op de piano en Maarten Combrink op trombone.
Dan wisselen de musici elkaar snel af, met onder andere trompettist Pascal Janssen en zangeres Vivienne Aerts, prachtig en verrassend. Van 't Huis is een samenwerking van het Stadsbrouwhuis en de Stadsgehoorzaal in de grote foyer van de laatste. Met alle regelgeving van dit moment kunnen daar toch nog snel 75 luisteraars in en op het terras is nog eens plaats voor bijna een zelfde aantal gasten. En je kunt er vooraf ook nog eens heerlijk eten!
Maar weer snel door naar de muziek want inmiddels staan bassist Johan Plomp, trompettist Robert Bogaart en saxofonist Ruud de Vries alweer op het podium. Mooie muziekavond, en ook al mist het misschien een beetje de sfeer van een klein, intiem jazzcafé, iedereen is blij met weer eens een avond uitstekende live muziek. En de muzikanten zijn ook blij eindelijk weer eens live te kunnen spelen voor een publiek.
Volgende week hier (16 juli) een avondje Americana met Baer Traa, Marc Jansen, Arto Boyadjian en Sven Rozier en de week erop (23 juli) Saskio Laroo/Warren Byrd met Kjelt Ostendorf en Sven Rozier!

LINKS:
Frans Heemskerk
Kurt Schwab
Sven Rozier
Ewald Ebing
Pascal Janssen
Vivienne Aerts
Ruud de Vries
Grand Cafe Van 't Huis
Leidse Geluiden

Geen opmerkingen: