woensdag 1 juli 2020

De Kift, nu mét publiek

Op 15 mei presenteerde De Kift hun nieuwste plaat Hoogriet in een leeg Paradiso, vanavond doen ze het nog eens dunnetjes over in Het Patronaat in Haarlem met een publiek van 100 personen. En dat maakt een wezenlijk verschil, deze band kán eigenlijk niet zonder publiek.
Niet dat wij er daadwerkelijk bij zijn, maar via de livestream is het ook prima te volgen. Uitstekend beeld en dito geluid. Valt so-wie-so op dat de livestreams steeds professioneler worden.
Naast de nummers die ze al in Paradiso speelden zijn er ook een paar bij die ze toen noodgedwongen (geen tijd gehad om ze te repeteren) moesten overslaan, zoals het meeslepende Donauboot.
En er komt natuurlijk ook een enkel ouder nummer voorbij (Krankenhaus) maar de mooisten zijn toch de nieuwe zoals het meer dan prachtige Blues For F.
De Kift zou De Kift natuurlijk niet zijn als er ook geen theatrale trekjes in het optreden zaten. Een nummer met mondkapjes en plastic handschoenen valt natuurlijk al op, de anderhalve-meter trompet bij Ik Ken is natuurlijk geniaal. Prachtig optreden dat je graag weer eens in het 'echt' zou willen zien!
Het optreden is hier terug te zien (het daadwerkelijke optreden begint na 25 minuten).

Links:
De Kift
Patronaat

Geen opmerkingen: