maandag 4 oktober 2021

Het blijft muzikaal behelpen deze 3 october viering

Het leukste van de 3 octoberviering in Leiden zijn toch altijd weer de bands die optreden op de terrassen van veel café's. Dat kan dit jaar niet en als alternatief is bedacht om muziek op bootjes te doen door de Leidse grachten. Klinkt leuk, maar als de bands dan, zoals hier O'Nine, gewoon voorbij komen varen en je maar een half nummer van ze hoort is dat toch anders.
Op veel boten ook alleen maar dj's en dat gaat al gauw op de Peurbakkentocht lijken. Sneller, dat wel, maar zonder varende kunstwerkjes. Ook de boot van Studio De Veste met echte live muziek is alweer voorbij voordat je het weet. Maar gelukkig zit het weer vandaag mee, het is goed toeven aan de waterkant.
Maar voor meer muziek dan toch maar naar het café in want in 't Praethuys speelt de Bende van Baars een paar leuke sets Americana. Helaas is er buiten op het terras (het is tenslotte mooi weer) weinig van te horen.
En dat is ook zo bij het optreden van Bas Paardekooper later op de avond, maar gelukkig wel weer wat live muziek vandaag, volgend jaar hopelijk weer gewoon buiten! Want hoewel we ons uitstekend geamuseerd hebben is de afwezigheid van live muziek buiten een groot gemis.

Geen opmerkingen: