woensdag 2 oktober 2019

Drukke 2 october in de stad

Druk wordt het zeker vanavond in Leiden, maar vanmiddag op het Stadhuisplein is het nog goed te doen bij de wereldpremiere van de carillioncompositie van Emma Brown, uitgevoerd door Lavina Pors. Het plan komt van het Leids Carillion Genootschap en is omarmt door de 3 octobervereeniging.
Het is een bijzonder stuk met allerlei elementen van met aan 3 october verwante muziekstukken. De uitvoering, hoog in de stadhuistoren is op schermen te volgen. Omdat de opbouw van het feest vanavond nog in volle gang is, valt er helaas wel eens een stukje weg als er iets motorisch langskomt.
Funked Up! heeft een alternatief voor al het feestgedruis buiten bedacht. Een klein festival bij Scheltema met als hoogtepunt, al vroeg op de avond, Montis, Goudsmit & Directie. Erg veel zin in, maar wat blijkt bij aankomst: het trio is er door omstandigheden niet. Wel is er Bald as Love met Heyn Linger, Andreas Carree en Joost van der Graaf, maar die staat al voor morgen op het programma, dus toch maar even de stad in.
Waar het inmiddels héél erg druk is geworden zoals hier bij 't Praethuys, er is bijna geen doorkomen aan tijdens het optreden van The Royal Spuds. Aanstekelijke folk-punk van een hoog niveau. Na afloop even naar huis en daar is het zó gezellig dat we de hele avond ons huis niet meer uitkomen, het lijkt de zoete inval wel!
LINKS:
Leids Carillon Genootschap
Emma Brown
Levina Pors
Bald as Love
Funked Up
Scheltema
The Royal Spuds
't Praethuys

Geen opmerkingen: