woensdag 4 april 2018

cd-recensie: Esther en Mateusz-What Saturday Brought *****

Twee jaar geleden verscheen de eerste cd van het duo Esther van Hees (zang) en Mateusz Pulawski (gitaar), What's hard to find. Nu is er dan een tweede, What Satuday Brought, en de lijn die op de eerste cd was uitgezet is hier verder doorgetrokken, naar een (nog) hoger plan getild. Gebleven is de 'verstilde eenvoud', de technische perfectie van beiden en de thematiek: de zoektocht naar liefde, met vaak een tragische afloop.
Het verschil is echter dat dit album zo mogelijk nóg ingetogener, nóg genuanceerder is dan het eerste. Vier eigen nummers ditmaal en zeven standards zijn te horen, met schitterende uitvoeringen van onder andere On The Street Where You Live of The Windmills Of Your Mind. En de eveneens ingetogen bijdragen van saxofonist Bart Wirtz op twee nummers sluit daarbij naadloos aan.
Onlangs, in De Twee Spieghels, gaven ze al een voorproefje van hoe dat dan live klinkt en dat was zonder meer fantastisch. Kan niet wachten op de presentatie van deze plaat op 19 april in het Pianolamuseum in Amsterdam.

LINKS:
Esther van Hees
Mateusz Pulawski

Geen opmerkingen: