vrijdag 14 oktober 2016

Mooie editie Peel Slowly And See

Vandaag is er weer héél véél muziek in Leiden, keuze uit 13 festivals en optredens, maar we beperken ons tot de inmiddels alweer twaalfde editie van Peel Slowly And See (PSAS) dat voor de tweede keer, georganiseerd door platenzaak Velvet, in De Leidse Schouwburg plaatsvindt. De altijd ondankbare taak van openingsact in de grote zaal is voor The Yukon Club. Doen ze goed met hun electro-indie-pop.
In de Bonbonniere speelt vervolgens The Avonden, eerder al gezien in het LVC en bij Meet&Greet. Gerard Reve meets Velvet Underground. Spelen weer nummers van de cd Nachtschade, helaas is de zang slecht te verstaan en dat is toch wel essentieel bij The Avonden.
In de derde zaal, de Directiekamer, speelt daarna David Tapley van Tandem Felix uit Dublin. Klinkt goed, maar met zijn band erbij was het vast nóg beter geweest, maar ja, het is een mooie kennismaking.
Het drukst vanavond is het bij de lokale band Matt Winson in de grote theaterzaal, zit bijna helemaal vol! En terecht, ze spelen hier één van hun beste sets die ik ooit van ze zag. In deze vorm hoor ik graag meer van ze! Voor de fans van James Vincent McMorrow en Patrick Watson.
Henk & Melle hebben we helaas niet kunnen zien, want we doen mee aan de popquiz in de foyer (en worden derde), en in de Directiekamer is het wel érg druk bij Alex Stolze, jammer want het klinkt wel interessant. De rij voor de zaal is imposant, maar ja, als iedereen in het kleine zaaltje op de grond gaat zitten is de capaciteit niet geweldig.
Dan maar naar de grote zaal voor de Belgische band Blackie & The Oohoos die mooie dromerige indie-pop spelen. Met héél veel elektronica lijkt het soms bijna een dj-set. Interressant, maar het blijft niet heel lang boeien.
Bij Torii in de Bonbonniere is het ook alweer zó druk dat het luisteren op de gang wordt, dat is een beetje het probleem van deze locatie, als er even pauze is in de grote zaal zijn de andere zaaltjes té klein om al het publiek te kunnen herbergen.
Dus weer naar de grote zaal voor een kort optreden van mc Kassett met hun programma Twijfelzaaiers. Rappend cabaretesk met als basis interviews die ze eerder op de avond deden in de foyer. Een kwartier genieten van deze muzikale spraakwaterval!
Sluitstuk van de avond is het solo optreden van John Bramwell van de band I Am Kloot. En net als bij David Tapley van Tandem Felix had je toch het liefst de hele band gehoord. Al met al is het een geslaagde avond met prima muziek, maar echte uitschieters ontbreken. En dat het niet helemaal is uitverkocht zegt meer over de Leidenaars dan over PSAS!
Sleutelstad was er ook bij, Xavier Baudet niet (maar heeft wel een mening).

LINKS:
The Yukon Club
The Avonden
Tandem Felix
Matt Winson
Alex Stolze
Blackie & The Oohoos
Kassett
I Am Kloot
Peel Slowly and See
Velvet
Leidse Schouwburg

Geen opmerkingen: