zaterdag 6 augustus 2016

Geslaagde zomereditie Funked Up

Funked Up organiseert al een aantal jaren swingende feestjes, de laatste tijd vooral in Scheltema. Deze keer voor het eerst een zomereditie in De Buurt met buiten de openingsact Acoustigirls. Altijd goed!
Binnen in het theater bijten de Destructive Penguins de spits af en dat doen ze weer helemaal goed. Na hun recente optreden op Werfpop weten ze ook hier weer de hele zaal plat te spelen met hun punk-ska-hiphoprepertoire. Zijn ook al veelvuldig buiten Leiden te zien. Terecht!
Buiten speelt vervolgens singer-songwriter Bob Hoving. Klinkt wel goed, maar is heel slecht te verstaan en dat is jammer.
Het geluid valt vervolgens ook wat tegen bij Frederieke Kroone solo en daarna met The George als zangeres. De band is meer dan uitstekend, de zang is niet zo goed te horen maar Frederieke ziet er wel echt práchtig uit!
Sarah Laure vult het laatste slot buiten en dat doet deze Leidse singer-songwriter als altijd goed. Geen verrassingen, maar het is wel weer genieten op deze zonnige zondag in De Buurt. Zó jammer dat De Buurt maar tijdelijk is, daar kan geen winderige leegstand van de  Lorentz tegenop!
Eigenlijk wilde ik al huiswaarts keren, maar je komt in Leiden overal bekenden tegen of raakt met ze aan de praat. Helemaal leuk en daardoor dan ook nog een deel van de Amsterdamse slotact De Nachtdienst gezien. Ook weer slecht verstaanbaar helaas, maar verder zeer indrukwekkend. Indie-hiphop met jazz invloeden en ongelovig veel variatie, prima afsluiting van deze eerste Funked Up in De Buurt. 4 september komt er een vervolg.

LINKS:
Acousticurls
Destructive Penguins
Bob Hoving
Frederieke Kroone
The George
Sarah Laure
De Nachtdienst
Funked Up

Geen opmerkingen: