woensdag 20 november 2013

Meer dan ooit diverse Quite Quiet

Een extra lange Quite Quiet vanavond in Scheltema met niet alleen optredens van twee singer-songwriters met om beurten elk twee sets van twintig minuten, maar ook nog eens een extra, last minute, optreden. De avond begint met Jyoti Verhoeff, die wordt begeleid door celliste Maya Fridman. Opmerkelijke en boeiende mix van stijlen, vleugje klassiek, portie Keltische folk met een lichte gothic inslag. Betoverend mooi en verrassend goed optreden, ook de tweede set blijft boeien! Op 7 december is Jyoti finalist bij de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, en terecht.
De andere reguliere singer-songwriter vanavond is Tim Akkerman,voormalig zanger van Di-rect maar sinds een paar jaar al weer solo bezig. Vorig jaar nog gezien op Schollenpop met complete band, nu helemaal solo én helemaal onversterkt. Dat blijkt toch wel zijn sterkste kant te zijn, gewoon prachtige liedjes met akoestische gitaren. Tijdens de eerste set speelt hij nummers van zijn solo cd ANNO, bij de tweede set is er ook ruimte voor covers (I'm on Fire, een nummer van Josh Ritter) en een nieuw nummer. Zo is Tim Akkerman op zijn best!
En dan volgt er nog een optreden van Daisy Chapman die op haar Europese toer vanavond een vrije avond zou hebben. Niets erger dan dat, dus ze is blij vanavond hier te kunnen spelen. Maakt fijne folkpop met Sue op viool doet het goed gevulde Scheltema nog bijna drie kwartier extra genieten. Mooie avond weer met veel afwisseling en variatie in het singer-songwriter genre! En het mooiste van deze Quite Quiet avonden is natuurlijk het publiek dat alleen maar luistert, praten doen ze in de pauze, lijkt logisch, is het vandaag de dag helaas niet.

LINKS:
Jyoti Verhoeff
Tim Akkerman
Daisy Chapman
Quite Quiet
Scheltema

Geen opmerkingen: