zondag 2 september 2012

Indrukwekkend concert van Tom Beek en Mike Boddé

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat de eerste C'est le Tom qui fait la Musique plaatsvond, toen erg van genoten in Amsterdam, nu benieuwd wat er vanmiddag in Hilversum gaat gebeuren. Decor is ditmaal de St. Vituskerk, een prachtige neo-barokke kerk met een bijzonder mooie akoestiek.
De eerste 20 minuten zijn voor Tom Beek alleen en na een 'opwarmstuk' doet hij een nocturne van Chopin en een jazzstandard, maar wel op zijn geheel eigen wijze. Dan komt Mike Boddé op de piano erbij en spelen ze samen een prachtige versie van Keith Jarrett's My Song, stukken van Joe Zawinul en Debussy en Wat voor weer zou het zijn in Den Haag.
Daarna krijgt Mike Boddé het podium voor zichzelf en speelt hij eigen werk en improviseert hij op accoorden van Bach. En passant laat hij even horen wat het verband is tussen Bach en de Vogeltjesdans(!).
Tenslotte volgen er nog vier prachtige duetten met onder andere La Vie en Rose en muziek uit de film Schindler's List. Het hele optreden duurt net vijf kwartier, maar is van een ongekende schoonheid. Indrukwekkend! En de volgende editie van C'est le Tom qui fait la Musique hoeft wat het publiek betreft heus niet pas over twee jaar, liever eerder.
Terug in Leiden nog het laatste half uur van het Lotz Hierdeis Duo gezien in De Twee Spieghels. Sluit wonderwel aan op het vorige concert met een mengeling van jazz en klassiek door Mark Alban Lotz op dwarsfluiten en Florian Hierdeis op gitaar. De middag eindigt met een toegift en het enthousiaste publiek vraagt en krijgt een nummer dat ze al eerder speelden: Ave Maria! Het is zondag tenslotte.
Een paar uur later inmiddels nog even langs 't Praethuys waar het eerste optreden van Men in Blues na de zomerstop plaatsvindt. Met vanavond Frans Heemskerk, Robbie Carree, Jan den Boer op bas en Little Boogie Boy op gitaar en zang. Blij dat ze weer terug zijn en vanaf nu iedere zondagavond hier te vinden. En het maakt niet uit in welke bezetting ze komen, het is altijd feest!

LINKS:
Tom Beek
Mike Boddé
St. Vituskerk
Mark Alban Lotz
Florian Hierdeis
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: