dinsdag 4 maart 2014

Verrassend mooi optreden Meschiya Lake in de Q-Bus

Meschiya Lake is weer in het land en dan slaat ze de Q-Bus in Leiden nooit over, ook deze keer niet. Als voorprogramma heeft ze Showarama meegenomen, bestaande uit haar eigen gitarist Russell Welch en Alessandro Centolanza. Een onderhoudend half uurtje gypsy jazz waar eigenlijk nog een bassist bij hoort, maar die is niet mee.
Meschiya tourt ditmaal in een kleine bezetting, zonder de Little Big Horns, alleen de sousafoon is er nog, die de baspartijen voor zijn rekening neemt, afgewisseld met de contrabas. En omdat Allessandro er toch is, doet hij ook mee als extra gitarist.
Het resultaat is minder explosief dan de vorige keren met de blazers erbij, het wordt juist een heel intiem jazzclub concert met veel eigen nummers en ook een aantal standards als Mississippi Dreamboat en Comes Love. Het is anders dan de vorige keren, maar het blijft weer genieten.
Ze zijn nog een paar dagen in Nederland, ga dus kijken bij Bird Rotterdam (5/3), Effenaar Eindhoven (6/3), Lux, Nijmegen (7/3), People's Place Amsterdam (8/3) en Burgerweeshuis Deventer (9/3). Een echte aanrader!

LINKS:
Meschiya Lake
Showarama
Q-Bus

Geen opmerkingen: